کتاب مادلینگ

کتاب مادلینگ

تصویری دختری با اولین چاپ دیوان حافظ به تصحیح قزوینی و غنی


تصویر دختری جوان با کتاب دیوان حافظ به تصحیح محمدقزوینی و دکتر قاسم غنی بر روی جلد مجله اطلاعات هفتگی برای من  جالب بود.

تلفیق دختری با شکل و شمایلی کاملا غربی که ظاهرا الگویی برای نسلی جدید است، با دیوان حافظ که نماد و قله شعر و هنر ایرانی و فارسی کهن به شمار می‌رود.

این تصویر شکلی جدید از مدرنیته فرهنگی را برای مخاطبان مجله پرتیراز اطلاعات هفتگی، که عمدتا نسل جوان هستند ارائه می‌دهد. 

مناسبت این عکس مجهول است، هیچ توضیحی بر روی عکس و یا داخل مجله درباره این عکس ارائه نمی‌شود و برای من  مشخص نیست که دلیل انتشار این عکس چیست. 

مرحوم محمد قزوینی تاریخ پایان تصحیح خود را  ۱۸ شهریور سال ۱۳۲۰ ذکر نموده و چه بسا انتشار این عکس در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۳۲۹ یادبودی برای انتشار این تصحیح مهم و تلاش ارزشمند علامه قزوینی است.

پی‌نوشت:

اول:

تا پیش از چاپ دیوان حافظ به تصحیح محمد قزوینی و دکتر قاسم غنی، تصحیحات چون حافظ عبدالرحیم خلخالی(۱۳۰۶)، حسین پژمان (۱۳۱۸) و زبده حافظ محمدعلی فروغی از جمله معتمدترین تصحیحات موجود در بازار به شمار می‌رفتند. (تصویر ۳)

اقبال به چاپ دیوان حافظ به تصحیح قزوینی و غنی آنچنان زیاد است که بدون شک می‌توان آنرا پرشمارگان‌ترین چاپ دیوان حافظ در ایران نامید و از ابتدای انتشار تا کنون قریب ۱۰۰۰ بار توسط ناشران مختلف چاپ و انتشار یافته است. 

دوم: 

آیا می‌دانستید که تلفیق تصویر زن  به دوران اساطیر یونان برمی‌گردد و یکی از قدیمی‌ترین این تصاویر مربوط به دختران زئوس و تیتان از اساطیر یونان باستان با نام کلیوClio است. ( تصویر۴)

سوم: 

پرتره لورا باتیفری، شاعر ایتالیایی دوره رنساس که  توسط آنیولو برونتسینو (۱۵۰۳-۱۵۷۲م.) کشیده شده نیز یکی از قدیمی‌ترین تصاویری است که از یک شاعر و نویسنده زن برجای مانده است. (تصویر ۵)

چهارم: 

تصاویر زنان با کتاب از جمله ابزارهای تبلیغی هم در صنعت مادلینگ و فشن و هم در صنعت تبلیغات کالا در غرب به شمار می‌رود. فصلی از کتاب «تاریخ بازاریابی و فروش کتاب در ایران از قاجار تا پهلوی» به همین موضوع اختصاص دارد. 

ممنون میشوم اگر شما هم به تصاویری اینچنین برخورد کرده و یا می‌کنید من را در جریان بگذارید. 

دیدگاه‌ها غیرفعال است!